Presales / Solution Architect (Virtualisatie, Servers, Storage) – Landelijk (8315)

Organisatie

Als alles goed verloopt werk jij binnenkort bij een ISP waarvan klanten de minimale verwachting hebben dat hun omgevingen 100% beschikbaar zijn. Kwaliteit leveren is dus van groot belang als zakelijke dienstverlener, en gelukkig zijn de middelen ook beschikbaar om dit waar te kunnen maken. Connectivity, hosting-, cloud-, virtualisatie en datacenterdiensten zijn oplossingen die als maatwerk geboden worden aan klanten. Er werken ruim (lees: slechts) 100 mensen.

Functie

De Solution Architect is de schakel tussen Sales en Operations. De Solution Architect ondersteunt hierbij de Sales afdeling in het bedenken en uitwerken van technische oplossingen en draagt zorg voor een goede overdracht naar Project Management en/of Operations.

Je hebt het beheer achter jou gelaten en al mis je de knoppen misschien nog dagelijks, opereer je nu op een ander niveau. Je gaat mee naar prospects en klanten en je inventariseert zowel de zakelijke als technische wensen en eisen.

Je bent actief betrokken in RFP, RFI en aanbesteding trajecten.

Je betrekt benodigde disciplines vanuit de interne organisatie om te komen tot de beste technische oplossing en je werkt die uit in een technisch voorstel. Hierbij draag je zorg voor architectuur tekeningen, stelt de kitlist op en werkt de inkoop/list prijzen uit.

Je bent verantwoordelijk voor het technische voorstel op basis waarvan de offerte wordt opgesteld waar het maatwerk betreft. Je technische voorstellen baseer je zoveel als mogelijk op aanwezige producten en diensten. Daar waar het maatwerk betreft ben je verantwoordelijk voor de acceptatie bij Operations.

In het After Sales traject draag je zorg voor een overdracht naar Project Management en/of Service Delivery en blijf je vanuit een adviserende rol betrokken. Daarnaast lever je input aan Marketing en Product Management van wat jij bij klanten en in de markt ziet gebeuren en bent betrokken bij product- en dienstinnovaties.

Je bent de expert in de markt en publiceert artikelen, geeft presentaties en vertegenwoordigt het bedrijf op events en beurzen.

Functie eisen

Wij zoeken een Solution Architect die veel eigen initiatief toont en het aandurft om binnen een nieuwe organisatie aan de slag te gaan. Je hebt oog voor klant en collega en bent een professionele gesprekspartner op verschillende niveaus. Je bent een zelfstarter en teamplayer met een sterke motivatie om het maximale resultaat te behalen.

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • 5+ jaar relevante werkervaring
 • Kennis en ervaring in de ISP wereld
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, telefonisch, schriftelijk en in presentaties
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal, mondeling en schriftelijk
 • Luisterend oor, doortastend en analytisch vermogen
 • Duidelijk en helder in de communicatie

Aantoonbare kennis van:

 • ICT Architecturen (VDI, Virtualisatie, Server, Storage & Netwerk)
 • Cloud technieken en toepassingen
 • high-traffic, high-performance en geografisch gescheiden web applicatie omgevingen
 • Security (Firewall, VPN, WAF, UTM)
 • kennis van/visie op ISP sector, marktwerking en klantbehoeften
 • Service Level Agreements en ISO & NEN certificeringen (high level)
 • development languages, ontwikkel methodieken en development tooling.

Een rijbewijs is vereist.


Solliciteren