(Internationale) Datamodelleur (HL7 FHIR) – Amsterdam (8381)

Organisatie

Onze Klant werkt al ruim 20 jaar als ICT-specialist voor de gezondheidszorg en de wetenschap. Behalve door hun kennis van de informatietechnologie, onderscheiden zij door de gedegen kennis van de markten waarin wij opereren. Onze klant wil als informatiseringspartner betrokken zijn bij de gehele levenscyclus van een informatiesysteem, van definitie tot implementatie en support tot vervanging. Momenteel werken hier 70 medewerkers.

Functie

Voor de productontwikkeling in de sector zorg zijn zij op zoek naar versterking van ons team FHIR-specialisten met een datamodelleur. FHIR is de nieuwe internationale standaard voor het uitwisselen van berichten tussen zorgpartijen. Binnen het team ga je aan de slag met uitdagende projecten zowel op kantoor als bij klanten op locatie (nationaal en internationaal).

Wat houdt de functie in?

Een belangrijk onderdeel van de activiteiten is betrokkenheid bij de ontwikkeling van FHIR. Naast de ontwikkeling van de standaard zelf, richt onze klant zich op de ontwikkeling van software tooling, zoals een modelleertool en een HL7 FHIR Server, dat een grote verscheidenheid aan klanten in staat stelt de FHIR standaard efficiënt en correct toe te passen.

Onze klanten bevinden zich ook buiten Nederland, dus reizen naar het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

De voertaal is Engels.

Als FHIR specialist werk je over het algemeen in een klein team met een projectleider, leadontwikkelaar/architect en een of enkele software engineers, maar ook solistische opdrachten zijn mogelijk. Je analyseert de informatiebehoefte van de klant en modelleert berichten met HL7 FHIR zodat de gegevens uitgewisseld kunnen worden. Waar de modellen in de standaard niet voldoen, denk je na over nieuwe mogelijkheden en koppelt deze bevindingen terug aan de FHIR community.


Functie eisen

Je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten in de toepassing van de FHIR standaard en onze producten voor datamodellering. Je bent leergierig en ‘prettig eigenwijs’ en gaat een inhoudelijke discussie niet uit de weg. Je vindt het leuk om je te verdiepen in nieuwe technologieën en te onderzoeken welke toepassingsmogelijkheden ze hebben, zonder dat je zelf software ontwikkelt. Je bent klantgericht en gewend klantverantwoordelijkheid te hebben (accountmanagement). Je vindt het leuk om ‘met data’ aan de slag te gaan, bijvoorbeeld als analist of modelleur.

Functie-eisen:

 • Afgeronde HBO/WO ICT-opleiding (bijvoorbeeld Bedrijfsinformatica)
 • Ervaring met modelleren (UML)
 • Kennis van de zorgsector is een must
 • Persoonlijke eigenschappen zijn: sociaal vaardig, zeer zelfstandig, kritische houding, onderzoekend, gestructureerd, verantwoordelijkheidsgevoel, flexibel, zeer klantgericht
 • Zeer goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift (native English pre)
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift


Aanbod

 • De mogelijkheid om binnen een startup constructie nauw betrokken te zijn bij de ontwikkeling van innoverende technologie en toepassing van een wereldwijd baanbrekende nieuwe standaard in de gezondheidszorg
 • Samenwerken met een gemotiveerd en gedreven team
 • Een fulltime baan in een informeel bedrijf waar nieuwsgierigheid wordt gestimuleerd en initiatief wordt aangemoedigd
 • Deelname aan diverse hackathons
 • Marktconform salaris dat direct gerelateerd wordt aan je jaarlijkse beoordeling, waarbij bijzondere prestaties nog eens extra worden beloond
 • De mogelijkheid om 32 uur te werken
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
Solliciteren