System Engineer Microsoft & Cloud – Schiphol-Rijk (8047)

Organisatie

Een ongestoorde nachtrust is het doel van iedere IT Engineer. In multidisciplinaire teams gevuld met mensen met tussen de 5-10 jaar ervaring nemen wij end-to-end verantwoordelijkheid en ontwerpen wij dedicated high availability mission critical omgevingen. Legacy = not done.

Sleutel tot succes is teamwerk. Dit betekent dus niet dat je uitsluitend verantwoordelijk bent voor jouw kennisgebied, maar dat jouw kennis ingezet en gebruikt wordt binnen een dedicated klantteam. Sparren met je collega’s over ideeën om concensus behalen en uiteindelijk de best mogelijke oplossing te verzinnen. Een echte engineer is erop gebrand om snel met een oplossing te komen zonder (om)wegen te moeten bewandelen, lange procedures te volgen terwijl je manager over je schouder meekijkt om te zien of je je werk wel doet. Meestal is de oplossing met één telefoontje met de juiste persoon voldoende om te zorgen voor een snelle en adequate oplossing. Een echte engineer weet dat de laatste 15% van de oplevering 85% van de tijd kost. En dit is bij ons een eis.

Functie

Dit is je volgende stap in je carrière. Althans, als je de ambitie hebt om omgevingen te gaan ontwerpen op een dusdanige manier dat iedereen ‘s nachts kan slapen. Je hebt geroken aan bedrijfskritische omgevingen en loopt rond met ideeën hoe dezen beter zouden kunnen presteren. In deze functie bekijk je eerst naar de beste technische oplossing. Goedkoper is één manier van werken, maar wij werken liever op de betrouwbaarste – en die zijn meestal niet zo goedkoop.

Zaken waar dit jaar mee gewerkt zullen worden zijn o.a. Chef, CloudStack, VDI, Xen hypervisors, Nexenta, Air-Watch, JIRA and Confluence, Hadoop, OpenTSDB, etc.

Je zal je daarnaast bezighouden met o.a.:

onsite Technical support, het beheer van de interne App store, RES applications management, het beheer van de noodzakelijke kantoorhardware, Asset management, je beheert het XenDeskop Goldenimage, maar ook de support contracten.
Je implement Air-watch. WSUS and Secunia, Security DNA, je ontwerpt RES Application Portal, je informeert je collega’s over nieuwe applicaties en je beheert de Desktop Group Policies. Driver support en gedegen documentatie horen ook bij deze brede functie.

Functie eisen

De ideale kandidaat voor deze functie heeft veel ervaring in gevirtualiseerde mission critical omgevingen waarvan de servers op Microsoft draaien en hij/zij ook ervaring heeft met het applicatielandschap. Je zou je kunnen ergeren aan collega’s die week in, week uit de zelfde pleister plakken, terwijl we in de wereld van automatisering leven. M.a.w.: scripten zit in je bloed. Je bent goed op de hoogte van tooling, maar weet ook dat tooling jouw omgeving nooit 100% kan automatiseren.

Gezocht wordt naar:

 • Mensen met een natuurlijke interesse in problemen en zich altijd afvragen waarom iets een bepaald gedrag vertoont.
 • In de techniek heb je veel breedte, maar bovenal weet je dat je automatisering nog verder wilt automatiseren.
 • Je beschikt over prima communicatieve vaardigheden in zowel het Engels als het Nederlands.
 • Je vindt het fijn als mensen jou om jouw mening vragen, want je hebt vaak net even wat andere inzichten dan anderen.

Aanbod

 • Salaris: 40.000 – 58.000 per jaar.
 • Contract voor onbepaalde tijd
 • Vaste werklocatie op Schiphol-Rijk
 • 15% bonus.
 • Volledig flexibele werktijden.
 • Auto categorie BMW 1.
 • Bovengemiddeld pensioen.
 • 25 Vakantiedagen.
 • Contract voor onbepaalde tijd.

Wij bieden een oneindige technische groei, zowel in de diepte, de breedte en integraal.

Apply