Linux Operations Engineer – Hoofddorp (8391)

Organisatie

Dit bedrijf biedt de oplossing voor webwinkeliers die hun verzend- en retourproces gemakkelijker en voordeliger willen organiseren. Klanten van dit bedrijf maken gebruik van voordelige tarieven, uitstekende service én de betrouwbare levering. Via hun webbased oplossing kunnen (retour)zendingen verwerkt, beheerd en gevolgd worden.

Functie

Als Linux Operations Engineer zorg je dat niemand zich meer druk hoeft te maken over vollopende storage, overbelaste CPUs, of down time van een van de datacenters. Met je andere collega’s van het development team zorg je dat we het platform stabiel en betrouwbaar blijft draaien terwijl er in rap tempo nieuwe features worden toegevoegd en nieuwe platformen worden gelanceerd om nieuwe markten te bedienen.


Hierbij ben je, in samenwerking met de lead developer, technisch verantwoordelijk om de gehele operations te professionaliseren en automatiseren. Dit betekent onder andere:

  • Het opzetten van Docker op onze productie en staging omgevingen.
  • Het opzetten van automatische failover tussen de twee datacenter locaties.
  • Het opzetten van continuous integration met behulp van Bamboo.
  • Verzorgen dat automatisch test containers kunnen worden gestart voor QA.

Jij hebt minimaal:

  • HBO denk- en werkniveau.
  • 5+ jaar werkervaring als Operations Engineer.
  • Ruime ervaring met Linux, NGINX, PHP-FPM, Redis, Postgres, Elasticsearch, Postfix.
  • Ervaring met Docker, KVM & VirtualBox.
  • Ervaring met Git & Scrum.
  • Je bent in staat om eenvoudige oplossingen te bedenken voor ingewikkelde problemen.

Verder beschik je over de volgende skills: je bent analytisch, secuur, resultaatgedreven, probleemoplossend en stressbestendig.

Als je bij onze klant komt werken, staat je een veelzijdige en afwisselende functie te wachten met veel verantwoordelijkheid. In een dynamische en speelse werkomgeving. Er is altijd ruimte voor eigen initiatief. Het team is jong, creatief en enthousiast en de werksfeer professioneel en ongedwongen. In de lunch wordt gegamed (nu Smash Bros) of getafeltennist.

Het technisch platform vormt het hart van de organisatie en is leidend in de markt. Onze klant vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Even wat praktische IT ins en outs:

Het platform en de nieuwe producten en diensten die je met jouw team voor realiseert spelen een essentiële rol in de ‘double digit’ groei van de organisatie.De ideeën en feedback van alle klanten en medewerkers zorgen ervoor dat we een platform hebben dat bij iedereens wensen aansluit. Onze klant gaat vernieuwing niet uit de weg en ze werken graag met nieuwe technieken, zo wordt er al bijna een jaar gewerkt met Docker.

Je wordt onderdeel van een creatief team. Voor het platform hebben zij hun eigen framework ontwikkeld. Jouw team werkt volgens Scrum, waarbij in korte sprints wordt opgeleverd. Hierbij staat samenwerking, communicatie en teamspirit bovenaan. Last, but not least: Ze hebben lekkere koffie, fruit, goede lunches en op vrijdag doen we graag een borrel. Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, lease-auto in overleg.


Apply